Sulu Börek

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Sulu Börek

Mesaj  tutSak_07_ Bir C.tesi Nis. 10, 2010 1:36 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Malzemeler,

5 adet yufka

2 dilim beyaz peynir (rendelenmiş)

2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

2 adet yumurta

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Çörek otu

Su

Tuz

Hazırlanışı,

Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu kâsede karıştırın.

Her bir yufkayı üçgen olacak şekilde 4 eşit parçaya bölün.

Üçgen kesilmiş yufkanın geniş tarafına 1 yemek kaşığı peynirli harç koyun.

Rulo şeklinde sarıp, kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin.

Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrar edin.

Hazırladığınız börekleri orta derinlikte bir fırın tepsisine aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin.

Böreklerin üzerini geçecek kadar su ilave edin ve buzdolabında yarım saat bekletin.

Sürenin sonunda börekleri dikkatlice tepsiden çıkarıp suyunun süzülmesi için temiz bir bez üzerine dizin.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip börekleri yerleştirin.

Ayrı bir kâsede yumurta, sıvıyağ ve bir miktar tuzu çırpın.

Karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun
avatar
tutSak_07_
Admin

Mesaj Sayısı : 34
Rep gucu : 93
Kayıt tarihi : 07/04/10
Nerden : Evden

Kullanıcı profilini gör http://forumcak.yetkinforum.org

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz